کلیاتی در خصوص احداث خط تولید زغال فشرده
کلیاتی در خصوص احداث خط تولید زغال فشرده
کلیاتی در خصوص احداث خط تولید زغال فشرده
کلیاتی در خصوص احداث خط تولید زغال فشرده
کلیاتی در خصوص احداث خط تولید زغال فشرده

تولید زغال

 

زغال یکی از مواد پرمصرف کشور ایران و کشورهای همسایه نظیر ترکیه ، عراق ، عربستان می باشد که می توان به راحتی در داخل کشور تولید کرد و به فروش رساند.

در حال حاضر دو نوع زغال صنعتی در داخل کشور تولید می شود که عبارتند از :

 

 نوع اول : خاک اره ای

 

نوع دوم : خاک زغالی

 

 

نوع اول : زغال خاک اره ای

عمده ماده تشکیل دهنده این نوع زغال از ضایعات چوب نجاری (خاک اره یا پوکه) می باشد.مواد تشکیل دهنده این نو زغال 80 درصد خاک اره ، 10 درصد پوست گردو و 10 درصد خاک زغال می باشد.

 

دستگاه های مورد نیاز خط تولید زغال خاک اره ای و کابرد آنها

مشعل و لوله های سینوسی :  خشک کردن و تنظیم رطوبت مواد

 

فن سانتریفیوژ : مکش مواد موجود در داخل لوله های سینوسی و انتقال به داخل سیکلون

 

سیکلون : جمع آوری و دپو کردن مواد فرآوری شده از سینوسی

 

آسیاب : آسیاب کردن پوست گردو و خاک ذغال

 

سرند : نوعی الک برقی است که برای جدا کردن دانه های درشت از ریز استفاده می شود.

 

پالت : چیدن زغال های خام در پالت جهت گذاشتن در کوره

 

جک پالت : وسیله ای جهت جابجایی پالت ها

 

کوره : پخت بریکت های خام و تبدیل آنها به زغال

 

خفه کن : خفه کردن پالت های حاوی بریکت های زغال که از کوره درآمده اند.

 

اکسترودر : دستگاه تولید بریکت زغال

 

 

انواع دستگاه های اکسترودر : برای تولید زغال خاک اره ای دو نوع دستگاه اکسترودر گیربکسی و اکسترودر تسمه ای موجود است که اکثریت دستگاه های موجود در ایران از نوع اکسترودر تسمه ای می باشند.

 

روند تولید بریکت زغال خاک اره ای

پوست گردو و خاک زغال ابتدا توسط دستگاه آسیاب کاملا آسیاب شده و به حالت تقریبا پودری تبدیل می­شوند.سپس با میزان 80 درصد خاک اره ، 10 درصد پوست گردو و 10 درصد خاک اره با یکدیگر ترکیب شده و داخل دستگاه سرند ریخته می­شود.حال مواد ترکیب شده از داخل لوله های سینوسی با حرارت و باد گرم گذرانده می شود تا رطوبت تنظیم شود . سپس توسط لوله های سینوسی و فن سانتریفیوژ به داخل سیکلون منتقل شده و انبار می شود.دقت کنید که رطوبت در این مرحله امری فوق العاده حساس به شمار می رود.

حال مرحله تولید بریکت زغال است.مواد داخل سیکلون توسط کارگر به داخل گلدانی دستگاه اکسترودر منتقل میشود.جهت تولید ، بایستی المنت های اکسترودر به قدر کافی گرم شوند تا سیلندر حرارت کافی داشته باشد.

اگر تا اینجای کار تمامی مراحل به نحو احسنت انجام شده باشند ، شما بریکت خام زغال را تولید کرده اید.حال نوبت کوره داری است.بریکت های خام داخل پالت ها چیده شده ، توسط جک پالت به داخل کوره منتقل می شوند.کوره داری معمولا سه روز تولید میکشد ، دو روز بریکت ها پخته شده و طی یک روز سرد می شوند.پالت ها بعد از بیرون آمدن از کوره توسط خفه کن پوشانده می شوند تا دچار سوختگی و آتش سوزی نشود.

 

دستگاه های مورد نیاز خط تولید زغال خاک زغالی و کابرد آنها

آسیاب : آسیاب کردن خاک ذغال

سرند : نوعی الک برقی است که برای جدا کردن دانه های درشت از ریز استفاده می شود.

سیستم گرمایش آب : جهت گرم کردن آب جهت اضافه کردن به خاک زغال

سبد : چیدن زغال های خام در سبد جهت گذاشتن در گرمخانه

میکسر : وسیله ای جهت مخلوط کردن خاک زغال و آب

گرم خانه و سیستم خشک کن : خشکاندن (نه سوزاندن) بریکت های خام و تبدیل آنها به زغال

اکسترودر : دستگاه تولید بریکت زغال

 

انواع دستگاه های اکسترودر : دو نوع دستگاه اکسترودر و پرس در ایران مورد استفاده قرار میگیرد که اکثریت دستگاه های موجود در ایران از نوع اکسترودر گسربکسی می باشند.

 

روند تولید بریکت زغال خاک زغالی

عمده ماده تشکیل دهنده این نوع زغال ، خاک زغال است.ماده ای ضایعات کوره های سنتی و صنعتی محسوب می­شود و به وفور یافت شده میشود.دیگر ماده تشکیل دهنده این نوع زغال ، چسب می باشد که ماده ای کاملا طبیعی می باشد و از جمله آنها میتوان به : نشاسته ذرت ، نشاسته گندم ، چسب سی ام سی ، چسب بامبو اشاره کرد.

روند تولید : خاک زغال توسط دستگاه آسیاب ، آسیاب شده و به حالت کاملا پودری تبدیل می­شود (میتوانید خاک زغال آسیاب شده خریداری کنید تا سرعت تولید افزایش یابد) ، سپس 95 درصد خاک زغال بعلاوه 5 درصد چسب در میکسر ریخته می شود و به مدت 10 دقیقه مخلوط میشوند.حال آب گرم خروجی از گرمکن را به اندازه ای به میکسر اضافه میکنیم که ماده موجود در میکسر به حالت خمیری تبدیل شود.حال 10 دقیقه دیگر میکسر ماده را هم میزند.بعد از این مرحله ماده اولیه آماده می شود.کارگر ماده اولیه را به گلدانی دستگاه منتقل میکند و دستگاه بریکت زغال تولید میکند.بریکت زغال خروجی این مرحله دارای رطوبت بالاست.بنابراین بریکت های خروجی در سبد چیده میشوند تا به گرم خانه منتقل شده و رطوبت خود را از دست دهند.طول مدت گرم خانه معمولا بین 14 ساعت الی 20 است.بعد از طی مرحله گرم خانه ، هیچ عملیات دیگری برای اجرا نیاز نیست و زغال شما آماده است.

 

بررسی تفاوت های زغال خاک اره ای و زغال خاک زغالی

تولید زغال خاک زغالی با استناد به مطالب ذکر شده ، به مراتب خیلی آسان تر از زغال خاک اره ای است.حال میخواهیم با ذکر نکات ریزتر ، این دو را با یکدیگر مقایسه کنیم.

 برق مورد نیاز

کارگاه خاک اره ای : 63 آمپر برق سه فاز

کارگاه خاک زغالی : 32 آمپر برق سه فاز

علت پر مصرف بودن برق کارگاه تولید زغال خاک اره ای ، وجود 2 عدد المنت قدرتمند و الکتروموتور 30 اسب اکسترودر می باشد ، در حالیکه کارگاه تولید زغال خاک زغالی دارای اکسترودر 15 اسب و بدون المنت میباشد.

 

فرایند تولید

یکی از مسائل اساسی فرایند آماده سازی مواد اولیه خاک اره ای ، تنظیم رطوبت ماده اولیه است.به طوریکه اگر رطوبت زیاد باشد ، برکیت شما در داخل کوره کاملا ترک برمیدارد.اگر رطوبت کم باشد ، نمیتوانید از اکسترودر برکیت بگیرید.در حالی که در زغال خاک زغالی به هیچ مشکل خاصی در رابطه با رطوبت برنخواهید خورد.

 

کوره داری

دو نوع کوره برای زغال خاک اره وجود دارد : کوره سنتی ، کوره صنعتی

حالت بهتر و بهینه تز برای زغال خاک اره ای ، زغال سنتی می باشد.بحث کوره داری در خصوص زغال خاک اره ای خود مقوله ایست جدا.چون 50 درصد کیفیت ذغال شما وابسته به کوره است.در بحث کوره ، شما باید کوره ای داشته باشید که به هیچ وجه هوا به داخل آن نفوذ نکند ، اگر کوره داری بلد نباشید یا ذغالتان کاملا پوک و ترکدار خواهد بود ، یا بودار و گازدار که هیچ کدام را نمی توانید حتی به قیمت رایگان به فروش رسانید. مدت زمان کوره داری سنتی 3 روز میباشد.علی رغم این مباحث ، کوره سنتی دارای دود میباشد که مشکلات زیست محیطی خاص خود را دارد.بازده کوره سنتی 30 درصد است ، یعنی اگر شما 500 کیلو بریکت خام در کوره قرار دهید ، حدود 150 کیلو الی 180 کیلو زغال خواهید داشت.

در حالیکه زغال خاک زغالی هیچ نیازی به کوره ندارد ، صرفا بریکت ها جهت خشکاندن به گرم خانه و خشک کن منتقل می شوند که صرفا جهت خشکاندن هست ، نه سوزاندن و پختن.بازده گرم خانه زغال خاک زغالی 80 درصد است ، یعنی اگر 500 کیلو بریکت خام قرار دهید ، میزان 400 کیلو زغال خواهید داشت.

 

قسمت های فنی تشکیل دهنده دستگاه اکسترودر (دستگاه اصلی خط تولید زغال)

  • الکتروموتور 30 اسب
  • تسمه و فولی
  • المنت
  • تابلو برق
  • سیلندر
  • ماردون

 

یکی از مهم ترین ایرادات وارد بر دستگاه اکسترودر ، بالا بودن استهلاک دستگاه است.قطعه­ی ماردون موجود در دستگاه یکی از مستهلک ترین قطعات محسوب میشود ، به طوریکه شما بعد از حدود 4 پالت تولید ، مجبور به تعویض ماردون و ارسال آن جهت جوش تنگستن خواهید بود که هم خط تولید متوقف می شود و هم متحمل هزینه خواهید شد.هیچ فرقی هم ندارد که خاک اره ای کار کنید یا خاک زغالی.

 

 

 

راه حلی مهندسی شده

 

 

مهندسین شرکت آدلیم توان اوراسیا توانستند با انجام تحقیقات و آزمون و خطا ، دستگاه پرسی تولید زغال خاک زغالی را تولید کنند.دستگاه فوق کاملا اصولی ، مهندسی و اقتصادی طراحی شده است.دستگاه هیچ نوع قطعه مستهلکی ندارد و شما با خیال راحت میتوانید تولید کنید.مصرف برق دستگاه 12 آمپر میباشد که به میزان قابل توجهی میزان مصرف برق کارگاهتان کاهش خواهد یافت (میزان مصرف برق اکسترودر 42 آمپر میباشد)

 

 

دستگاه پرسی تولید زغال خاک زغالی با بهره گیری از تکنولوژی اتوماسیون صنعتی کاملا اتوماتیک کار میکند ، به طوری که دستگاه جهت کار کردن به هیچ شخصی بعنوان اپراتور نیاز ندارد ، تمامی مراحل فیدر ، پرس و برش به صورت کاملا اتوماتیک انجام میگیرد.دستگاه دارای 1 سال گارانتی بی قید و شرط است.

یکی دیگر از حسن های دستگاه پرسی تولید زغال خاک زغالی شرکت آدلیم توان ، توانایی تولید 300 کیلو زغال خالص در هر ساعت است.یعنی در یک شیفت کاری 8 ساعته به راحتی میتوانید 2تن زغال خالص به تولید برسانید.در حالیکه کارگاه های تولید زغال خاک اره ای و خاک زغالی نهایتا روزی 300 کیلو توان تولید دارند.

 

#زغال

#ذغال

#زغال_فشرده

#ذغال_فشرده

#زغال_فشرده_چینی

#ذغال_فشرده_چینی

#خاک_ذغالی

#خاک_زغالی

#خاک_اره‌ای

#اکسترودر

#ماردون

#سیلندر

#تولید_زغال_فشرده

#تولید_ذغال_فشرده

#زغال_فشرده_چینی

#ذغال_فشرده_چینی

لینک های مفید
راه های ارتباطی

شماره تماس :‌09938064687

ایمیل : info@adlimtavan.com

آدرس : تبریز ، چهارراه خطیب ، خیابان ورزش ، مرکز رشد دانشگاه شهید مدنی آذربایجان

درباره شرکت آدلیم توان اوراسیا

شرکت آدلیم توان اوراسیا ( آتا ) با شماره ثبت 48134 با مسئولیت محدود از سال 1397 فعالیت خود را در عرصه صنعت برق ، الکترونیک ، اتوماسیون صنعتی و تابلوبرق های صنعتی آغاز نموده است.